Hogyan profitálj a válságból?

A füvet levágtam. Aztán még egyszer... Aztán meg is műtrágyáztam. A pince csillog villog. Pókhálómentes. A szerszámok a garázsban elvágólag sorba rakva. Az autómon az összes króm csillog villog! 

Már 3 hete itthon. Mit csinálhatnék még? Nagy dilemma ez ma mindenkinek. Benne vagyunk a közepében. Vírusveszély. Tudunk mindent róla. A média gondoskodik. MARADJ OTTHON ! 

Pozitív gondolkodásom keresi a lehetséges hozadékát. Van aki dolgozik van aki nem. Aki dolgozik, amelyik ágazat termel és nem az alapellátásra gondolok, élelmiszer , gyógyszer..... az vevő híján vegetál. Tehát árat csökkent! Vevőszerzés egyik legősibb formája az AKCIÓ ! Most pedig mint tudjuk, mert korlátok között bár de látható előre, hogy 2-3 vagy lehet 4 hónapig szürke zónába kerül a gazdaság. Tehát aki mégis vevőt szeretne ebben az időszakban az AKCIÓZIK, árat csökkent, kedvezményekkel halmozza el akit csak le lehet vadászni egy vásárlás erejéig.  Hmmmmmmmm......

Neki is fogtam listát írni. Mit akarok felújítani, venni, kicserélni, lecserélni... Bejárati ajtó, ablak, redőny szúnyogháló. Főleg szúnyogháló. Viseletes már. Az idő vasfoga nem kímélte, a rárakodott és ráégett por miatt már inkább vashálónak látszik. Nemhogy szúnyog befér a  rongyos sarkain de a szomszéd 40 kilósra hízott mosómedve kinézetű állata is, amiről csak azért tudom hogy macska, mert néha nyávog. Persze az ablak is fontos. Reggelente mikor aludnék 5 óránál tovább is, a szomszéd "sportrobogója" gondoskodik róla, hogy ne tegyem. Indul munkába reggel 4.55 perckor hajszál pontosan. Felbőg a kínai csingcsong robogó mind a 43 cm3 és a 0.00001 lóerő... padlógáz a sarokig az kb 6 perc míg elér odáig.... pedig nincs több mint 100 méter. Hát kérem a technika az technika. Mintha csont hangerőn szólna a Superbike futam a tv-n a szobában. Szóval a hangszigetelés, hőszigetelés, kétkezes nyitás vagy néha ablak feltépés és a becsukás.... vagy inkább berugdosás.

Nem részletezem tovább a problémakört. Megérett a cserére. Újkorában sem voltak csúcskategóriások az ablakok és az elmúlt 15 évben a silány olcsó minőség gyakorlatilag elérte a mélypontot. Sőt el is hagyta az jelentős mértékben. Lehetett már akkor kínai ablak? Ha volt akkor, az is biztos jobb volt az én ablakaimnál. Így vettem a házzal együtt. Az első megtekintésnél nem látszott, hogy csak  a lélek és az imádság tartja a helyükön őket. 

Most itt az idő! Két nap alatt profivá képzem magam. Mindent tudok az ablakok hőtechnikai mutatójáról, kamrakiosztásáról, vasalatok minőségéről, a háromrétegű üvegezésről, a bukó-nyíló funkcióról, az oldalra csúszó erkély ajtó mechanikájáról.  Még a melegpárkányról is vagy valami ilyesmi neve van.... Ja megvan melegperem.....Jöhet az ajánlatkérés. Megadom a méreteket. Pofon egyszerű. Mérőszalag. Faltól falig mérem. Először a szélesség aztán  a magasság.  1200x1200 méret, 7 kamrás tok, 3 rétegű üveg persze gázzal töltve, jobbos bukó-nyíló, fehér alumínium redőny és persze szúnyogháló..... ELHÚZHATÓS!!!

Aztán dobok egy hátast! Az ablakos cégek fele nem hallotta , hogy válság van. Majdnem olyan drágán adják az ablakot, mint múlt héten a csirkemellet a Lehel téri piacon! Hallatlan. Keresek tovább. Persze igazam lett. Aki keres talál. Elégedetten küldöm el a megrendelés részleteit tartalmazó mailt. Német Rehau profil 3 rétegű üveg! Elégedett vagyok! A gyártási idő cirka 5 hét. Hátha a válság véget ér a vírus meg elillan ennyi idő alatt. Ha meg nem akkor raktározzák nekem /felér nélkül/ akár plusz 3 hónapig és beszerelik amikor kérem. Elégedett vagyok. 

Ablakcserét terveztem már. Idő hiányában mindig halogattam. Most időm is volt rá. Kaptam kedvezményesen, mondhatni a kínai árszínvonalon, profi minőséget. A cég üzletpolitikája a vírus idején a válságárazás. Inkább dolgoznak profit nélkül de nem bocsájtják el a dolgozóikat. Értékelendő.  Nekik van munkájuk és én is jól jártam.

De most már eleget írtam.... megyek füvet nyírni :-) 

Ha kedved támad : ablakhungary.hu